View Single Post
Staro 07.06.2020., 08:56   #1884
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Thx.
Kakve si premaze stavljao na ta vrata?

Navodno tih low-e ima različitih i treba paziti na smjer propuštanja topline?

Stolar mi je naveo da kod PVCa je problem što unutra ide onaj metalni okov za ojačanje i da ispadne sve dosta teško. Znam po ulaznim vratima koja sam mijenjao prije nekoliko godina, ispala su ko tenk teška. Možda sam čak malo i overkill napravio vrata.

Ali svakako bi izbjegao teški mehanizam, zasad naginjem običnim vratima.

Komarnik bi svakako stavio, ali sam razmišljao o onom modelu koji se spušta kao roleta.

Ovaj plise mi se čini kao naknadna ugradnja i prvi put sam to vidio ovdje u temi

Klizna koja se otvaraju izvana sam vidio, u Alu izvedbi, ali nisu otklopna - uvijekl su na istoj pozicijim samo se kližu. Žale mi se frendovi da im to ne dihta dobro. Isto su si radili ulaz u kuću sa stražnje strane preko terase.

U cijeloj priči najveći problem mi je prozračivanje i grilje vs rolete. Ima kakva treća varijanta za koju ne znam?
Pod pretpostavkom da na toj strani gdje je sad ostakljeni otvor širine 3 m ima s jedne strane minimalno 2,5 - 3 m zida, mogao bi staviti klizne grilje.
Ako nema, moglo bi se izvesti s jedne strane u dva dijela, ali ti onda gore trebaju dvije nosive šine i na podu dvije vodilice.
Ako imaš sa svake strane po 1,5 m opet možeš riješiti s kliznim griljama.
Vjerojatno se da pomicati na struju no, to poskupljuje priču.
Klizne grilje nemaju toliki problem s burom i ne treba na zidu bušiti za sigurnosne držače.