Moze ali i nemora, jel tako? Ovdje se stece dojam da bi trebalo redovito mjenjati napajanja. Ovima kojima je presao rok bacit. A pola njuskala je sa chieftecima, akygama, kolnmikima i sta ja znam.
Crkla mi 3 napajanja tokom rada 2 FSP i jedan Xilence. Xilence je buknuo, bilo ga dima u cijeloj sobi, nijedna komponenta nije izgorjela, dogodilo se to u rudniku.
A FSP mi riknuo u kompu isto tako nije riknulo nista drugo, isto se osjetio miris paljevine.
Ovo je
OCZ dobro ocijenjeno od JohnyGuru pa sam mislio iako je staro i bez garancije da bi to bila bolja kupnja od nekog jeftinog novog.
NMo ta prasina me izbacila iz takta. Dva prsta prasine je figurativno receno, ali prasine je bilo unutra toliko da ako bi to upalio da bi se mozda upalilo cijelo napajanje. Na ventilatoru se vec primila onak da ju je trebalo sastrugat dolje. I to me mucilo najvise i onda sam vidio taj kondenzator koji je mozda napuhnut ili samo koso stoji, trebao bi to jos jednom onak naoko pogledat. U biti evo sad tipkam i idem snimim pa vidite i procjenite, vjerujem da ste veci strucnjaci nego ja:
https://photos.app.goo.gl/8uP6QoUbbCSE9Jwy8
Pogledajte slike, onaj u sredini sa slovom C mi je sumnjiv, mada i ovi drugi jos imaju tu prasinu na sebi. To ovak kako sam sliknuo je sve bilo pokriveno prasinom koja se vec onako sljepila jedno s drugim, onak smuceki su se napravili i dok sam puhnuo to je onak sve zajedno u komadu odletjelo van.
A zamjenu capacitora sam gledao ovdje:
http://www.bestsolderingstations.com...der-capacitor/
Onaj nasmoljeni na slici mi je slican mojem, mada je mozda moj samo dobio prasinu, tko ce ga znat. A u videu se vidi kako je ovaj lik brzinski zamjenio capacitor, znam covjek je iskusan i treba tu dosta toga paziti i biti iskusan, pa sad neznam koliko sam skuzio NBDY lemi i popravlja stvari, mozda sam krivo skuzio, ali ako sam dobro skuzio nek napise kako je tesko njemu zamjeniti capacitor.
Znam da se na nekom chiefteku, kolniku neisplati to raditi, ali ako vec imas doma capacitor, znanje imas i vremena imas, zasto i na tom nebi zamjenio?