View Single Post
Staro 05.06.2020., 12:19   #13479
SympForTheDevil
Registered User
 
SympForTheDevil's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 636
Citiraj:
Autor Morpheous Pregled postova
Posljednju sezonu na koju se dokumentarac fokusira su s posebnom paznjom snimali. Sve oko nje je bio clusterfuck i cudi me da su igraci bili dovoljno motivirani da dignu naslov,ali digli su ga iz inata iako su gotovo svi u Bullsima znali da ce se momcad raspasti. E sad, jesu li tada planirali izdati dokumentarac za 10 ili 100 godina, u to ne bih ulazio. Ono sto me jako smeta je da su Pippena popljuvali kao zadnje smece, a Jordana predstavili kao jedinog zasluznog za sve naslove. Najvise zasluzan svakako jesti, ali daleko od toga da su ostali imali minimalne uloge i poneki kos za pobjedu,no to je samo moj subjektivan dojam. Netko ce mozda shvatiti epizode na drugi nacin. U svakom slucaju velika preporuka svakom ljubitelju kosarke.

Ljudi,morate shvatiti,svaki kamerman koji dobije locker room access snima sa pažnjom. Inače dobiva otkaz. Više manje svaka momčad je imala tim koji je snimao po locker-roomu(u današnje vrijeme se to zove All Access NBA). Imao je Orlando magic iz 95' imali su Chicago Bullsi 98'. Locker Room access je dodjeljivao ekskluzivno NBAE(NBA Entertainment,čiji je šef tada,ironično bio Adam Silver),te ga dodjelio timu Alana Thompsona. Koji je to odsnimio kao i sve ostale momčadi za potrebe NBA-a. Naravno bilo je tu prava tipa ko MJ-eva i tako dalje. Znači snimalo se za potrebe NBA-a ne ESPNa i dokumentarca. Filmovi su se čuvali u sefu NBA-a.

2014. ili koje,ESPN dobiva(iliti plaća) ekskluzivna prava na NBA(ako si primjetio samo oni mogu puštati isjećke iz utakmica dok TNT pušta samo audio replaya a talk show voditelj kao gleda u to ) kao i prava na snimke iz sefa. Ali postojala je kvaka jer su mogli koristiti samo snimke bez lika i djela MJ-a(navodno postoji oko 500 sati snimanja). Jordan daje svoje DA 2016. i onda se ESPN prvo team-upa sa Netflixom,dobivaju po prvi puta u povijesti acccess snimkama,rade se intervjui te se iz svega kombinira dokumentarni film.

Recimo Alan Thompson,je bio poslan da napravi i docu o Houston Rocketsima,duplom osvajaču naslova tada,isto imate locker room snimke,naravno nije producirao ESPN i Netflix...pa se od 500 sati snimanja nije pojavilo sat i po snimaka iz Locker rooma već 10min max sažetih u jednu epizodu mjesto njih 10.

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 05.06.2020. u 12:25.
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote