Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Ne sviđa mi se ova priča da će biti skuplji
|
Gle, AMD je doslovce ubio, sahranio i pokopao u vjecna lovista bar 2 linije Threadripper procesora sa R9 3900X i zasto nebi dizali cijene novima i ne spustali tj. drzali postojece ?
Threadripper 2920X oko 3,6k + 2,2k za plocu, Threadripper 1920X
jeftinih 1,8k +2,2k za plocu - prvu najjeftiniju. Sad usporedi perfomanse, potrosnju pogotovo itd... sa 3900X.
Tko je kupio,
ispao magarac na kvadrat, vece magare od Mage. Niti moze apgrejdat u nesto smisleno jer prvi sljedeci proc ( 2950X ) je 8k kuna i skoro nis bolji od 3900X !!
Eno ocajnik na njusci prodaje Threadripper 1920X + X399 MSI Gaming pro carbon koju je platio 4k kuna za sveukupno za 3k kuna... AMD se "nivelirao" sa Intelom i sto je bilo jeftinih procesora
je stvar proslosti. Zasto bi to radili kad ne moraju i kad im dobro ide i ovako ? Bice naravno
korekcija cijena sim-tam par mjeseci nakon launcha ali da ce biti ostar pad kao sto je padala cijena
Ryzenu 2700 ili X, Ryzenu 1800X i Ryzenu 5 2600 itd... bogme nece. Pa evo, koliko je Ryzen 5 3600 pojeftinio unazad
11mj ? 250kn ? 3600X je
nadnerealno bio skuplji od 3600 skoro ako ne i 500kn
pa se sad samo pozicionirao na realnijih ~200kn.
Dabogda ja pogrijesio ali mislim da se situacija gdje sam
samo 2 godine i 6mj nakon launcha i sa cijenom 4500kn docekao da 1800X padne na 1450kn, vise nece ponoviti.
Nema sanse da za godinu i pol, posto je vec skoro godinu vani 3900X tako i tim tempom padne, ako dodje do 2k kuna za to vrijeme,
bude dobro ili ako ne nestane sa cjenika ili ostane nebulozna cijena kao za ovaj 1700X kod nine. Osto mu na lageru ko i mikronisu ovaj.
https://www.uzishop.hr/posebna-ponud...+BOX&results=1
https://www.mikronis.hr/Proizvod/pro...xbcaewof/2348?
Moze se nama ne svidjati 100 na kvadrat... eto i B550 ploce "imaju cijenu" ono wtf ?? Hype je napravio svoje i sad se bude dobro prebiralo kao po grahu u vreci za naci cpu koji bas
stvarno trebas i za sta tocno trebas te prihvatljivu plocu. 3600XT kod nas na cjeniku ima da osvane bar na oku "ugodnih" 2300kn. Sto se apgrejdalo za 200kn + piva i cevapi - nema vise, tko je jamio jamio je...