taj uredjan na vrhu zgrade se zove ap ili acces point. moze raditi na vise nacina ovisno o tome sto trebas. inace w mrezu ti obicno rade decki nasih godina koji se bave komunikacijama (nije uvjet). ja sam recimo clan jedne w mreze u osijeku i glavna tehnicka podrska. sada da pocnem pisati o svemu trajalo bi danima. preporucujem
www.zgwireless.net kao dosta veliki izvor informacija. obicno ako je mreza dosta velika ima i dosta sponzora koji ponekad daju lovu za opremu ponekad daju brze linkove za net. slobodno baci pogleda na
www.slynet.hr nasu mrezu. e sada sto ti treba za pocetak to je jako siroko pitanje. moras puno toga znati. di je prvi nod od tebe. koja je njegova oprema. kolika je brzina. sto nudi i sl. jakooo siroko podrucje. nemoj uletati sa kupovinom. nadji tu mrezu kraj sebe i raspitaj se tko ju vodi pa zamoli decke da ti pomognu. obicno su svi jako susretljivi i voljni pomoci. u najgorem slucaju saznaj nesto o njima pa pitaj mene za savjet

inace uvijek mozes naci nekog lika koji ima adsl a nije zakljucao mrezu pa se malo nakacis na njega