View Single Post
Staro 25.05.2020., 00:06   #41578
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
160 mm disk (ja imam 72 kg na 183 cm ) i AVID BB5 sa 160 mm zadrže me kako treba i kad se zaletim 50 km/h i već marzocchi exr pro proćne stenjat, a vidimn kod tebe je mislim XMC SR Suntor ?. Svatko tko je ikada malo ozbiljno vozio će ti reći da se sa prednjom kočnicom koći 99% vremena, a zadnja služi za naglu promjenu smjera ako se voziš laganini dobar V-brake sa poštenim Alligator paknama je sve kaj ti treba na tom biciklu. To sa slike ja bike kako si napisao malo po šumi makadamu, đir za anti pivski trbuh i to je to.
Da, Suntor SR je vilica, na biciklu je sve originlano od opreme osim sica, pedala i zračnica ofkors
A 50 km/h je bobu prebrzo za mene.
Na starom mobu sam koristio jednu od onih bike-comp GPS aplikacija i mislim da bi u prosjeku max speed bio 30-ak km/h tamo gdje je normalan put, a nekih 10 km/h prosječne brzine ako je ruta većinom kroz šumu.

Putevi su uglavnom dobri. Ima grubljih dionica na kojima sam se prvi put bojao za integritet bicikla, ali prešao sam ih nakon toga 100x i ništa se nije iskrivilo, otpalo ili sl. Iznenađujuće je dobar taj bike s obzirom na cijenu / klasu opreme.

Kočnice sa novim paknama su odlične po suhom, nisu velike brzine i mojih 83-85 kg pondesu bez problema. Problem nastane kada vozim dan-dva nakon kiše. Jedna-dvije blatnjave lokve i proklizuju ostatak puta.

Sa prednjim diskom bi riješio problem 99%, ali bi mi onda bike glupo izgledao sa različitim felgama...
Da prvo sam riješim ovaj potrošni materijal: pedale, pakne za trenutne kočnice i gripove koji su počeli pucati na krajevima.
A onda ću vidjeti za disk kočnice sa ovim meštrom. Felge su u dobrome stanju i ako se njemu za neke razumne novce da promijeniti samo nabu na prednjoj felgi i namonitrati onaj Avid BB5 set, mislim da bi to bilo sasvim ok.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20200512_165546.JPG‎
Views:	332
Size:	1.47 MB
ID:	22316   Click image for larger version

Name:	20200412_191755.JPG‎
Views:	307
Size:	822.2 kB
ID:	22317  

Zadnje izmijenjeno od: Doom. 25.05.2020. u 00:23.
Doom je offline   Reply With Quote