View Single Post
Staro 23.05.2020., 18:15   #2131
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Protis i ADM opće nemogu ići u istu rečenicu s Futurom, al ok, nemaju možda svi isto iskustvo. Osobno ih zaobilazim i spreman sam platiti koju kunu više u drugom dućanu gdje postoji nekakva kultura u odnosu s kupcem i gdje mogu imat peace of mind znajući da se neću morat natezat u slučaju da komponenta zakaže.

Reklamirao sam inače na dosta mjesta do sada i jedina dva dućana koja su oko toga radila problem su bili ADM i Protis.

Procedura u protisu je išla cca:
- predajem komponentu pod jamstvom na reklamaciju
- nakon mjesec dana bez ikakvih info pitam u kojoj je fazi - još uvijek na servisu.
- nakon dva mjeseca, opet bez ikakvih info u međuvremenu, zovem - "pa to je gotovo već ima 2 tjedna, odobrena reklamacija" - super, nitko mi nije javio
- idem u dućan misleći da ću dobit povrat. Prodavač govori "mislim da to neće ići". Pozivam se na zakon i onda govori da moram zvat njihov servis... ok, iako je on mogao zvat nisam htio ulazit u konflikt
- zovem njihov servis. Na spomen povrata novca sugovornik mijenja ton glasa, ulazi u svađu, da to nije moguće itd. Pozivam se na zakon, i dalje vrti svoju priču, traži članak zakona, di to piše itd. Kao da im ja moram objašnjavati kojih zakona se moraju pridržavati ako su već odlučili ovdje poslovati
- ne namjeravam se natezat oko stvari koje su definirane zakonom i šaljem mail s napomenom da želim raskid ugovora. Mislim si dat ću im 14 dana, ako ne odgovore ići ću preko prijave. Nakon točno 14 dana dolazi odgovor da je povrat odobren.

Osim toga prilikom skoro svakog pokušaja komunikacije ping pong - morate to na taj i taj mail, morate zvat naš servis, morate ovo morate ono, čak i kad sam osobno došao tamo. Kao da oni tamo ne rade i ne mogu provjeriti, kao da je njihov servis totalno odvojen od njih. No to je manje bitno, nije tolki minus, čisto je nešto s čim se u drugim dućanima nisam baš sreo.

Zadnje izmijenjeno od: nub. 23.05.2020. u 18:21.
nub je offline   Reply With Quote