View Single Post
Staro 17.05.2020., 18:07   #545
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ja ne prebacujem prije barem jedne do dvije revizije LTSa. Uostalom, ne nudi ti niti automatski upgrade dok ne izađe 20.04.1
Događalo mi se i s novijim verzijama chromea na 18.04.

Tu i tamo se događalo da se file explorer nautilus znao nekada sporije otvarati pa sam odlučio napraviti update...app.

Citiraj:
Ok, priznam da je moj use case doma možda malo dalje od pretpostavljenog za tipičnog ubuntu korisnika
SMB radi, vpn radi, remoteovi rade, keepassx radi...subilime radi...ugl za sada radi ok.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa šta bi linux bio bolji od winsa vezano za upgrade na novu verziju ?
Ha ono..nije baš isto. Ovo je bilo bez greške update i relativno brzo.

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Snap ili "normalna" verzija Chrome-a? (Izbjegavaj prvu)

Nisam dosad iskusio probleme sa Chrome-om na nijednoj rpm distri (deb distre ne koristim). Inace Ubuntu je jedna od distri koja kvalitetom jako varira ovisno o verzijama i nebi se cudio da su nesto opet usrali. Pokreni Chrome kroz terminal i vidi sta izbaci kad krkne.
Normalna. Velim ti problem se događao i s 18.04 tak da sumLJam da je do distre. Chrome je brijem.

Budem kroz terminal ali znaš kak ide..error..error..error..ok idem te trejsati i gle sada radi.

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Probaj Brave.
Will do.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Ja nemam problema s Kromom, Version 81.0.4044.138 (Official Build) (64-bit) instaliran sa sluzbene Chrome stranice.
Lucky bastard.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Kernel je novi(ji) nego na 19.10, pa to veseli!
Hihihihi

Citiraj:
Nakon kernela 4.1, svi ovi koji počinju s 5.x, kod mene na dva stroja pukne iz zvučnika kod bootanja, shutdowna ili nakon nekog vremena kad se upali audio, npr. pokreneš YT video. Dakle, kod inicijalizacije i gašenja zvučne kartice ili kad se ista budi iz standbya. Na oba stroja onboard Intel HD audio s realtek chipom, jedna MBO AMD, druga intel.
Ne pomaže niti jedno od rješenja koje sam dosad našao i probao. Toliko o novijem kernelu. Zakenjali su baš nešto u kernel modulima.

Za onboard zvučnu valjda nikog nije briga, za servere to ne treba
O bog te ubio pa ovo nisam imao od abit nf7-s
Hamm je offline   Reply With Quote