Ja ne prebacujem prije barem jedne do dvije revizije LTSa. Uostalom, ne nudi ti niti automatski upgrade dok ne izađe 20.04.1
Isprobao 20.04 u virtualki i to je to zasad. Ništa nova, osim što je sučelje (xubuntu) sve gore iz verzije u verziju. Valjda gnome utjecaj koji ide nizbrdo već godinama. Ergonomija im je stran pojam, a GUI kao da je za tablet rađen, a ne stolno računalo.
E, da, od 6.06 kad sam prešao na ubuntu do 18.04, prvih nekoliko godina sve verzije, od 10.04 do 18.04 samo po LTS, nijedan, ali baš nijedan upgrade nije prošao bez problema.
Dobitna kombinacija mi se ispostavila formatirati, instalirati friško novu verziju, vratiti natrag /home i instalirati nanovo što mi treba. Postavke važnijih servisa samo (ssh, samba, nfs,...) vratim i to je to. Imam sve pripremljeno + listu programa koji uvijek instaliratim i to je skripta od par redova i jedan reboot.
Naprimjer, onako iz glave: 12.04 na 16.4 je prestala raditi samba, kod upgradea na 18.04 riknuo je resolving radi jebenog systemd itd. Da ne tražim sad detalje, za svaki problem gubim vrijeme na istraživanje što je riknulo i kako popraviti.
Dakle, govorimo o važnim sistemskim servisima koje ubuntu uspijeva potrgati između LTS verzija.
Razumljivo da je amaterska distribucija za po doma, ali to se ne bi smjelo događati.
Tako da držim 18.04. dok god mogu, zasad ne vidim apsolutno nikakvog razloga za prelazak.
Ok, priznam da je moj use case doma možda malo dalje od pretpostavljenog za tipičnog ubuntu korisnika