Upravo probao Wonderfull 101 Remastered i super to izgleda, kao igrivi anime, sve je šareno, ludo i nabrijano. Doduše dali su samo mogućnost dizanja reze 3d elemenata igre, 2d je ostao u 720p pa to malo nagrđuje sam izgled.
Ali kontrole..ajme majko, e tu igra fejla gadno. Prvo me smeta kad se u menijama moram kretati sa WASD, OK, ajd nije greda, ali onda kad sam počeo igrat i kad me je igra počela učit kako da crtam mišem neke stvari po ekranu držeći ALT i tipku miša, plus to sve skupa jako neresponzivno, plus je igra sa Wii U-a i zamišljena je da se ove radnje crtaju po ekranu u žaru borbe....moram priznat prilično frustrirajuće i meni osobno skoro nemoguće za igrat. Šteta, možda uspiju štogod pečirat, ali sumnjam pošto je rađena za kompletno drugačije kontrole.
EDIT: zaboravio napomenut da je pao momentalni uninstall...bez da sam probao igrat sa X1 gamepadom (vj je tu situacija bolja).
A inače, odigrao par Wadjet Eye avantura, Whispers of a machine, Primordia Kathy Rain i Technobabylon. Moram priznat da sam baš oduševljen, Kathy Rain mi je od ovih možda i najdraža. Odlučio sam ih sve s vremenom odigrat, sviđa mi se niska rezolucija i sjećanje na stare dane (znam sa ScummVm i koristim ga

).
Primjetio sam jedan bug u gotovo svim tim avanturama, kad tek upalim komp i prvi put pokrenem igru, miš ne ragira, onda Alt+F4, pa uđem ponovno i sve radi, nakon toga mogu ući i izaći iz igre koliko god puta želim, sve radi kako treba.