09.05.2020., 19:25
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Da, ja sam cijelo vrijeme mislio da se zove Planetscape
Tekst mi u globalu ne smeta, obožavam priču i dijaloge, avanture su mi (bile) najdraži žanr (po avataru vidiš najdražu igru), jedino što nisam hardcore RPG igrač...
U 90-ima sam samo diablo 1 prešao 3-4 puta, dakle nisam igrao te igre tipa baldures gate gdje vodiš grupu likova, plus je što nije borba na poteze (ne volim to, doduše nisam nikad ni davao priliku). Već nakon ova prva tri kata imam kojekakvih itema (nekakvi enhancmenti za borbu bi rekao), koje (zasad) ne znam kako i kada iskorsititi, ali ima vremena...
Idem na šemu da "talk my way out" iz svake situacije, koliko sam upratio moram inteligenciju napucavati. Nadam se da mi kasnije neće lik biti preslab da mi sjebe napredak...
Na "to do listi" listi mi je zbog kultne priče i atmosfere. Ako sam dobro pročitao igra ima teksta (dijaloga) kao niti jedna druga igra, kao deblja knjiga
|
Manny s tvog avatara mi je jedan od najdrazih likova u avanturama :-) Inace, ne brini se ako mislis da ce ti lik biti slab jer ces uvijek imati tim uz sebe. Ako bildas inteligenciju onda moras uzeti u obzir da neces igrati ako neki tipican warrior nego kao wizard,a XP ces skupljati bez obzira da li rjesavas questive nasilno ili mirno, a na ovaj drugi nacin ces svakako uci i dublje u pricu,tw ponekad zaraditi jos vrijedniji item. Ovakav tip D&D igara je zapravo ispod haube na poteze jer se u pozadini rade turnovi i kalkulacije sposobnosti tvojih likova prema sposobnostima neprijatelja,ali izvana je prividno real time iako neke teze bitke neces moci proci bez stiskanja pauze i odredivanja sto ce i tko odraditi ili baciti u borbi.
Inace,ako ti se ovo svidi preporucujem Icewind dale koji je blizi diablu ali sa D&D pravilima,te Baldurs gate koji je blizo Planescape tormentu.
|