Na Win 10 1903 u task manegeru piše da mi Antimalware Service Executable troši trenutno 470 MB (imam 16GB rama). Kad ugasim Defender i odmah upalim, padne na 150MB i onda iz dana u dan raste. Koliko sam do sad primjetio u ovih 7 mjeseci dođe do nekih 550-600mb i tu stane. Nemam nikakvih virusa, uostalom to mi je računalo samo za gejming, nisam ni spojen na internet. Inače sve radi dobro i brzo.
Imam na laptopu iste win i tamo je 70Mb, nekad poraste ali se opet vrati na 70Mb.
Čitao po netu i vidio da ima takvih problema, ali meni nijedno rješenje ne pomaže, a večinom je to rješenje ugasiti defender.
Probao sam sve od gpedit.msc kako tu piše u jednoj temi niže, makakvi nakon restarta se uključi defender, onda sam u regitriju stavio DisableAntiSpyware "1" i opet se uključi, odnosno kad odem u Security pod Virus&Protection tamo je on ugašen ali dalje radi, vidim u task manageru da dalje troši resurse, i kad otvaram foldere vidim da provjerava, znam kako izgleda kad je ugašen, sve radi malo brže.
Kakvo još rješenje imam i zbog čega troši toliko memorijskog resursa.
Koliko troši defender pri vama ako ga imate ukjučenog.