View Single Post
Staro 07.05.2020., 22:04   #183
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Euromaniac-svaka čast kak to sve pogoniš s tim inverterom.
Ja slažem manji back-up sustav, 300W ASI paneli i 30A MPPT regulator, pa tražim neki inverter čisti sinus

Pitanje je koliko taj hidropak u startu potegne
Nick je Exomaniac

Imamo onaj manji frižider, jedno 160cm je ako se ne varam visok s manjom ledenicom gore. Ne sjećam se koji je kompresor, ali smo ga nešto servisirali pa mi se čini da je na njemu radni kondenzator krive dimenzije i malo previše plina pa zato nekad ako su druga opterećenja ne želi startat.

Tehnika je u tome da izbjegavamo upotrijebiti bilo koje jače opterećenje skupa zasad haha. Usisavač je 1000w pa krene nekako, no pretpostavljam da je to zato jer se lagano zavrti pa startna struja nije toliko velika. No, hidropak je teže opterećen pa su i struje veće u odnosu na deklariranu.

Veš mašina je bome i mene iznenadila kad je krenula centrifuga ipak, ali ti motori su obično oko 600-700 vata pa ako je startna struja recimo 4x to je onda još unutar raspona na inverteru.

Nema druge nego da kupimo motor koji ciljamo, pa onda doma isprobati, izmjeriti strujnim kliještima startnu struju pa onda smisliti što dalje. Možda će biti jeftinije nabaviti frekventni pretvarač tako da motor mekše kreće.
Exomaniac je offline   Reply With Quote