View Single Post
Staro 04.05.2020., 18:01   #87
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Ne razumijem ovo downplayanje uloge Jim Kellera, sad kao ispada da nije napravio ništa bitno i samo bio voditelj i uzimao pare... Pa nije slučajnost da se AMD dva puta preporodio kad je od došao...

Također ne razumijem ovaj dio "usred svega otišao" kad je njegov dio "drawing board", kad napravi svoje ode i tako je u svakoj firmi... Po pričama dizajnirao je sve do zen3 koji nije još ni izašao...

AMD-u je tada vjerojatno bilo predaleko gledati na nešto novo nakon zen3 (nisu znali hoće li postojati nakon toga + nedostatak novca), odnosno ako su već krenuli sa zen4 i zen5 - radi se o nadogradnji postojećih zenova, dale ništa ground up novo što on inače radi...

Također ako je michael clark takav genije što je sa bulldozer arhitekturom? Ne kažem da čovjek nije možda imao velikih zasluga za zen, ali i da je sve njegova ideja ne drži vodu...
Sve 5, samo velim da je Keller 2012. angažiran da radi na razvoju nove low-power ARM arhitekture i K12, a sad gdje točno je on zaslužan za ovakav Zen zna samo on, jer priče o "njegovom" Zenu su otud i potekle.

Mada, lako za mene i moja trabunjanja, budemo vidjeli kaj bude od svega toga u Intelu ispalo, jer zasad se čini da samo puno pričaju, a konkretnog proizvoda nema.
The Exiled je offline   Reply With Quote