View Single Post
Staro 03.05.2020., 19:07   #79
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 6,795
Moje razmišljanje na temelju Zen priče u kojoj je isti taj Jim Keller prezentiran kao glavni, a zapravo je cijelu stvar odradil Michael Clark i još k tome nije ko Keller usred svega fino rekel doviđenja.
Citiraj:
Zen was picked by Michael Clark, AMD's senior fellow and lead architect.
U Intelu se u od predstavljanja Zen arhitekture i prvih Ryzen modela, odnosno relativno kratkom vremenskom razmaku digla poveća prašina bez da su u međuvremenu ičime potkrijepili sve kaj plasiraju u medije. 10nm je neslavno propali proizvodni proces za koji su sami izjavili da ništa od toga po pitanju rekordne zarade. Ismijavali su Zen MCM pristup, samo da bi brže bolje prigrlili isto takav model i tipa (Jim Keller) koji im sad služi kao maskota za postove po društvenim mrežama. Trenutno su zapravo već na drugoj iteraciji, odnosno 10nm+, a da stvari budu zanimljivije u cijelu priču se u međuvremenu ubacuje Raja Maharadža koji je u Intelu zadužen za sveti GPU gral, mada i po tom pitanju još uvijek ne znamo ništa konkretno. I sve bi to bilo sasvim vredu da nije riječ o Intelu, firmi koja kad uistinu ima proizvod za koji znaju da će pojesti sve živo što konkurencija ima ili sprema - onda to i pokaže na konkretnim primjerima kak je to bil slučaj za vrijeme IDF-a kad su se godinu-dvije unaprijed pokazivale funkcionalne verzije npr. Haswell i Skylake procesora. Danas toga više nema, ali zato imamo hrpu bezveznih PowerPoint slajdova u koje mogu stavljati kaj god ih volja.

Dajbog da nisam u pravu za sve ili bar veći dio ovoga kaj pričam, ali nažalost ništa od ovih Intel CPU/GPU najava mi ne drži vodu, pogotovo kad se plasiraju od strane Raje Koduria i Ryana Shrouta.
The Exiled je online   Reply With Quote