View Single Post
Staro 01.05.2020., 21:56   #25393
Old.machine
Premium
Moj komp

Old.machine's Avatar

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
E kolega... polako, pa ne pricamo o istoj kategoriji ! To sto si linkao je van serijski, neponovljivo i neusporedivo s nicim

@Old.machine
Pogledaj ponovo Ip Man vs Master Wan ali obrati pozornost na detalje, recimo sam pocetak borbe kada Ip Man u okretu pomjera svoj kimono itd... to su ti neki sitni detalji koji vizualno dobro sjedaju oku dok se tako sta gleda.
Meni je ta borba cista umjestnost vizualno za pogledati pogotovo ako prvi put gledas fim jer apsolutno ni u jednom djelu nista ne nagovjestava da bi Ip Man bas to morao dobiti, ocekujes nesecifican kraj/zaplet i tako neki slican
dojam si mogao imati i ako si prvi put gledao bruce lee vs chuck norris kao ja u zadimljenom kinu dok je Tyrannosaurus Rex jos hodao zemljom, nisi bio 100% siguran u sami ishod ili kako ce to zavrsiti dok recimo fajt sa Scottom Adkinsom znas 100% unaprijed kako ce zavrsiti, samo cekas nacin realizacije. To je jednostavno borba koja treba privesti pricu/film kraju.
Primjetio sam to namještanje kimona još u prvom gledanju, ta borba je isto super ali pošto se radi o dva pozitivca očekivao sam da to ode na jednu ili drugu stranu zato jer je nebitna borba za glavnu priču. Kod Scotta Adkinsa je najveći problem što je jednodimenzionalni negativac i kao takav stiže u zadnju borbu u serijalu, ali svejedno, meni je bilo teatralno i zanimljivo.

Inače ako zanemarimo stare klasike i uzmemo u obzir filmove u novijem vremenu najbolja borba u nekoj realnoj domeni meni je ona u filmu Only God Forgives. Ne znam da li si gledao, vjerujem da mnogi nisu jer nije film toliko poznat ali ta borba ima skoro sve (kažem skoro jer borba ima neka malu greškicu u izvedbi, samo istrenirano oko/cjepidlaka će primjetiti): stil (tu debelo dominira), glazbenu podlogu i neizvjesnost (do neke granice) a i dobar build up boraca kroz film.
Old.machine je offline   Reply With Quote