Citiraj:
Autor silver_tip
Tesko da je to najbolja borba, vizualno sigurno nije jer ni jedan "bjelac" nikad nece niti ima ono nesto da bi to bilo umjetnicki gledljivo. Scott Adkins ide na sirovu snagu a ostalo sto je "pokazao" su efekti stvoreni na ovaj ili onaj nacin...
Ok, ajde ako te ponese radnja filma pa ocekujes neku pravednost pa ti borba dobra jer je zavrsila tako kako je i morala no vizualno nabolja "borba" i umjestnost te borbe je ona Ip Man vs Master Wan. Nest se ne sjecam da sam ista bolje od te borbe skoro vidio.
Ince OK film za ubit kakvo popodne.
|
Na disku još imam prvi dio pa sam se baš prisjetio tih borbi, puno su bolje nego se sjećam, odličan spoj glazbe i emocijskog build up-a.
Nevezano za realističnu umjetnost i preciznost borbe, ova sa Scott Adkinsom mi je nekako najviše teatralna/badass (nisam više siguran da li je najbolja

) zato jer kao što sam napisao poznat mi je kao Boyka iz Undisputed serijala (neke dijelove pogledao i više puta) a i uloga mu je bila slična kao i tamo - bahati agresivac + potpuno suprotni stilovi borbe pa mi je to dalo veću notu na teatralnosti borbe.
Nakon četvorke sam malo istraživao koliko je serijal baziran na stvarnim događajima, četvorka očekivano izmišljena, trojka velika većina također, za dvojku neki kažu da se borio sa boksačima ali nitko od njih nije bio svjetske klase a najčudnije mi je za jedinicu da sam
pronašao da se borba sa 10 japanskih karate crnih pojaseva nikad nije dogodila?!? Pa zar to nije ono po čemu je Ip Man poznat?