NAPOKON!!!!
Nakon 4 mjeseca čekanja, traženja, učenja, skupljanja informacija i dijelova za ovaj uređaj, napokon je složen i potpuno funkcionalan...
Kompresor sam izvadio iz jednog starog frižidera, blok sam dao napraviti kod tokara, radijator i ventilator sam nabavio novo, izolaciju sam nabavio na jednom gradilištu

i to je recimo to...
Najveće zasluge ima moj bivši šef za kojeg sam prije cca godinu i pol radio kao pomoćni radnik kod postavljanja klima uređaja...

ja sam dijelove nabavio, a stručnjak mi je skalameriju zavario (dijelove mislim) i napunio plinom...
Dijelovi:
- kompresor, neki zanussi od 100W
- radijator
- vent i elektromotor
- isparivač (blok)
- filter
- bakrene cijevi
- izolacija
evo nekoliko slika...

- ovo je moj isparivač (blok)...

- kompresor, radijator i ventilator zašarafljeni su za drvenu dasku...za sada je to tako, ali uskoro ce biti i kućište za zvijer...

- bakreni poklopac za blok sam dobio do Daddy-a359...hvala

...na bloku su dvije rupe, za dolaz i odlaz plina i zavaren je bijelim srebrom...

- blok nakon varenja

- još jedna sličica bloka...

- nakon što smo sve dijelove zavarili, sistem se vakumira i nakon toga se puni plinom...mi smo stavili freon 12 zato što se i prije koristio u tom kompresoru...na slici se vec lagano vidi kao sistem radi i kako se hvata inje po povratnoj cijevi...

- prošlo je 5 minuta...temperatura je vec na...

- evo inja na povratnoj cijevi...ovo je već preko -20 stupnjeva...

- a ovo je max najniža temp koju smo uspjeli dobiti...iako cijevi još nisu bile izolirane, nakon što sam na povratnu cijev namotao izolaciju, temp se spustila za 1-2 stupnja...

- evo i skalamerije u funkciji, spremna za rad...

- evo kako izgleda sam isparivač na cca -25 stupnjeva (njega naravno još treba izolirati)...

- malo je veliko i nespretno za rukovanje, ali za prvu ruku ce poslužiti...

- i još jedna slikica inja na isparivaču...to mi je najjače...

:clap:
Eto, to bi bilo to za sada...još mi samo treba kopča da ga mogu montirati na socket (biti ce od pleksija, to mi je nekak najjednostavnije) i neke sitnice kao npr. DIELEKTRIČNA MAST i nešto čime se ona čisti, pa ako neko zna mozda...
S obzirom da je kompresor takav kakav je, u njega ne ide freon 22 ili 507 (koji imaju temp do oko -45), nego samo freon 12 koji moze max spustiti do -25...naravno, to je temp bez opterećenja, nakon što počne hladiti san diega, ja očekujem oko -10 ili -5 da ce biti temp jezgre...što nije tako loše za početak...
Sa isparivačem nisam zadovoljan, pa ce slijedeći vapochill imati puno bolji blok (vec je u pripremi

), novi kompresor (r22 ili r507) dakle temp oko -45 i naravno neko kućište...
Testiranje ce biti nadam se ovaj tjedan, ako nabavim još te neke sitnice pa cemo vidjeti i neke dobre rezultate...nadam se...