View Single Post
Staro 22.04.2020., 13:32   #237
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor wifi Pregled postova
Nisam koristia kriptiranje, a ni procesor zasad nije bia vise od 30-40% opterecen tako da racunam da bi mora ostvarivat 100MB/s. Trenutno je vjerujem ogranicenje sam disk, ipak je to stari od 80GB, tim vise sto procesor ne ide ni blizu max. tijekom dana cu jos testirat pa vidit... eventualno stavit noviji hdd ili ssd tako da to anuliram...

Može biti samo da taj stari dualcore proc nije imao u hardver implementirane potrebne rutine koje koristi enkripcija. Nažalost, nisam mogao promijeniti tip enkripcije za ssh pa sam to zanemario i kako je bio linux na obje strane montirao mrežne NFS shareove, onda je prodisao kako treba.

Čak mi niti mrežna na asrockici koja je realtek nije radila probleme za razliku od 4105 gdje mi isti svako malo radi na 100Mbps, a prikazuje Gbit. Zbog korone sam odgodio preslagivanje instalacije, ali nekako je asrockica bolje radila na mreži.

Nema do intela kad je mrežna u pitanju.
Inače mi nije baš nešto ta kombinacijas xpenology, za DIY radije neku linux distru naselim gore pa onda radim što hoću. Ajde, nije tako user-friendly, ali tko čačka po NASu svako malo da mu treba GUI?
c-shadow je offline   Reply With Quote