Nakon par dana provedenih sa Huawei P40 Pro, došao sam do zaključka da bi Microsoft mogao biti neočekivani pobjednik rata između Trumpa i Huawei-a.
Huawei ozbiljno prijeti da uspije u onome što nije uspjelo Microsoftu, a to je da napravi treću alternativu Apple App Store-u i Google Play-u.... a sve to se dešava paralelno dok Microsoft razvija vlastiti telefon na Androidu, i naravno svoj software za isti. S druge strane Microsoft ne može ignorirati Apple, pa logično ima i sav software za iOS.
S obzirom da Microsoft ima licencu da surađuje sa Huawei-om - ponajviše zbog Windowsa, to im je omogučilo i kompletnu implementaciju u nove telefone... dolazimo do situacije da jedino Microsoft ima software prilagođen za sve "tri" mobilnim platformama.
Na prvi pogled izgleda nebitno... ali iz vlastite pozicije poslodavca koji razmišlja o tome da li će koristiti Gsuite ili Office365, ispada da će Office365 postati jedino rješenje koja funkcionira na svim mobilnim platformama.
I da nisam morao tražiti alternativu gmail-u ne bi nikad instalirao Outlook na mobitel... Outlook sam zamrzio i od njega odustao još pred 10 godina. Sad kad sam probao ovu verziju za Android - odlična je.
Naravno da u SAD-u nitko ne koristi Huawei, u Kini ionako ne koriste Gsuite.. ali ostatak svijeta koristi sve... i za poslovne kroisnike će Microsoft biti jedino rješenje koje će funkcionirati i moći se jednostavno implementirati.