View Single Post
Staro 19.04.2020., 23:54   #5197
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Morpheous Pregled postova
Uspio sam pronaći neke postove gdje je ekipa smanjila ili isključila teselizaciju i SSAO i nije im se igra više rušila što mi ima smisla. Sjećam se kod najnovijeg Tomb Raider serijala koliko su mi neke postavke ubijale performanse jer imam 280X sa 3 GB RAM-a, no tamo postoji dosta pregledan meni koji pokazuje zauzeće resursa sa svakom uključenom opcijom, a teselizacija je užas za grafičku iako je jako lijepa tehnologija. Prešao sam drugi chapter sa isključene gornje dvije postavke i nije se nijednom srušilo, a chapter je na otvorenom prostoru, pa pretpostavljam da je i grafički zahtjevniji. Nadam se da će ovo riješiti problem. A tko zna, možda nakon vala korone i ekonomske neizvjesnosti uleti i neka bolja grafa u komp U svakom slučaju, baš mi je dobra igra za sada.

Misliš SSAA, a ne SSAO? Puno puno jača gpu tebi treba jer ti SSAA množi rezoluciju

Citiraj:
Speaking in terms of FHD or 1920x1080, that is 2,073,600 pixels, 2x SSAA doubles your internal rendering resolution. Meaning the total number of pixels, not double both dimensions; therefore, 2x SSAA gives 4,147,200 pixels, break that down into a 16:9 multiplicative ratio and you get 2715x1527. While 4x SSAA gives 8,294,400 pixels, 8 million pixels is not 8k resolution (so no one gets antzy here!) which is 3840x2160 internal rendering resolution. This is not additive or exponential, it is multiplicative then applied to a ratio.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote