Imao sam
TP-W843ND nešto više od četiri godine, radio je super uštekan u neki PacketFront anonimus ONT od BTNeta koji ima samo jedan RJ45 izlaz. Unazad zadnjih par dana počeo mi je štekati wireless, jednostavno uređaji spojeni na Wi-Fi izgube internet, sve spojeno kablom nastavi raditi normalno. Restart routera ili čak i disable/enable WiFi-ja pomogne svaki put. Pretpostavljam da se nešto pregrijava jer počne popodne kada je toplije i kada više uređaja ima promet preko wirelessa. Kako god, htio bih ga zamijeniti.
Trebam savjet što kupiti, wirecutter kaže
Archer A7, kojega vidim samo u Linksu, i ne kužim razliku od
Archera C7, kojega ima svugdje.
Također dvojim je li moja privrženost TP-Linku opravdana, temelji se na tome što sve što sam od njih kupio, jednostavno je radilo.
Također, ovaj stari WR843ND je za 230 kn super radio četiri i pol godine, ima li smisla kupovati triput skuplju stvar, s obzirom da je internet brzina onda, a i sada 100/100 mbps.
Nije da venem za mogućnošću mountanja USB diska, 3G/4G modulom i slično, ali obje stvari bi vjerojatno bar ponekada iskoristio da kupim router koji ih podržava.
Imam galaxy S10, koji valjda podržava WiFi 6, ali sasvim dobro radi i sada na 802.11n i na 2.4 GHz, speedtest pokaže 50/70 mbps up i down.
Žicom su spojeni telka, Raspberry Pi i ženin stolni komp. WiFijem moj laptop i 4 mobitela.
Što bi vi kupili na mojem mjestu?