View Single Post
Staro 16.04.2020., 15:46   #26
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ma da, na vecini servera mi se ionako vrti CentOS, a na ovim dev/staging masinama vrtimo i pokoji Ubuntu jer je developericima nam lakse s njim klikat.

Bas sam jucer snimao taj login screen i desktop klikanje na 18.04, vrti se valjda u 2ipo FPSa dok ne aktiviram te dodatne drivere, a onda krene crashanje, tako da je u toj kombinaciji negdje problem.

Sad sam ostavio trenutno na 19.10, pa cu njega par dana testirati.

btw. ne znam jesi primjetio ili je to samo kod nekih ljudi bug (meni recimo je), kad je IPv6 enabled dodavanje novih repoa traje godinama i onda timeouta. Malo sam guglao, sysctl -w disableanje IPv6 kad se napravi onda proradi odmah, medjutim jos jedan dodatni bug - kad editiras /etc/sysctl.conf i dodas to unutra, svejedno na rebootu masine ne ucita vrijednosti nego moras manualno disableati.
Druga opcija je editirat grub, pa dodati tamo da je IPv6 disabled, i onda prezivi i reboot.

U svakom slucaju - hvala svima na pomoci, ako nista barem sam kroz par dana testiranja testirao stabilnost stroja pa znam za ubuduce da necu koristiti 18.04. Thx!