View Single Post
Staro 15.04.2020., 21:39   #283
netkodrugi
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Pozdrav, imam specifičan problem a možda i ne u biti, uglavnom da ne duljim osnovni problem je to da je telefonska mreža jako loše odrađena, čitaj plitki kablovi koji u kombinaciji sa mojom gromovitom lokacijom rezultira učestali pregaranjima t-comovi rutera. Ljudovi uredno dođu promjene ruter i ste strane nemam zamjerke ali je problem što mi onda sve vrate na default postavke a da ne spominjem da mi te default postavke mreže, lozinki i sveg ostalog vrate na neku svoju varijantu pohranjenu na njihovim serverima. Dakle svaka promjena modema je lutrija, pitanje kakva i koliko kvalitetan uređaj ću dobiti i koliko vremena ću potrošiti da mi smarthouse opet proradi kako treba i hoceli mi se svi uređaji uoće uspjeti pospajat ili ću nešto morati žrtvovati.

E sad, da bih tome stao na kraj ideja je nabaviti neki dobar wi-fi ruter sa dobrim coverageom, brzinom i mogućnošću da podrži veliki broj spojenih uređaj (trebam li MU-MIMO zbog toga) i da njega koristim kao master a da ovaj provajderov bude slave sa isključenim wi-fiem i spojen na wan port. Nadam se da ste skužili šta želim napraviti a i vjerujem da je to čest slučaj. Eh da, USB 3.0 je must have jer bih ga koristio za HDD dok ne investiram u neko kvalitetnije rješenje za sheranje fajlova (jel ima netko iskustva sa 4k HDR-om preko wi-fi, ili ništa od toga) i dobre antene jer ima par camera po dvorištu. Ili je opcija da negdje ispod stepeništa odvučem lan kabel i spojim još jedan router, ili repeater neki, možda mesh, ali sve to bih najrađe izbjegao ukoliko je iako moguće..

Eto, toliko, thx in advance, baj de vej, frendovi gejmeri preporučuju AC 2600, drugi NETGEAR AC4000, RT-AC5300, neki su poprilicno papreni, jel' to OK solucija, bacanje para ili nešto treće... ..

Zadnje izmijenjeno od: netkodrugi. 15.04.2020. u 22:12. Razlog: Typo
netkodrugi je offline   Reply With Quote