Citiraj:
Autor Flegma
Drzat virtualke za VirtualBox na gitu? Bas sam nedavno razmisljao - da se ne jebem s Insyncom (kojeg sam koristija za sync Google Drivea/OneDrivea), da si dignem GitLab instancu negdje (posto gitlab.com ima limit od 10gb po projektu), ali nisam siguran koliko bi mi disk spacea trebalo za syncat cca 50-100Gb podataka, pa sam onda dignuo Nextcloud i napravija symlinkove za .ssh folder (radi keyeva) i slicno.
|
Ne. Instaliraš Git => dobiješ BASH Shell. Tako imam pristup svim serverima koje administriram. Ko da opalim Gnome Terminal ili xterm na Linuxu. Vbox Linux virtualku uz to koristim samo za Ansible. WSL je inače odličan ali si onda prikovan za Hyper-V ali nisam bio zadovoljan performansama i činjenicom da - dok je aktivan ne mogu nijedan drugu VM opciju koristiti (Virtualbox, Vmware Workstation). Najbolje od svega mi se pokazao KVM+Qemu (Linux native) no nažalost s obzirom da mi svakodnevno trebaju MS alati + traljava Optimus podrška (jedino na Ubuntu i derivatima šljaka kak spada) - trenutno je Windows 10 + GIT + Vbox za mene najkomfornija solucija.
No rikverc na temu - sprobaj malo druge distre pa vidi kak bu šljakalo.