Citiraj:
Autor tomek@vz
Ne. Star  Teoretski novi kernel bi trebao pomoci ali...Ak imas volje i vremena se igrat s Linuxom:
1. Probaj zadnji dostupni Ubuntu koji nije LTS
2. Fedora (noviji paketi) al se pripremi da malo zasuces rukave (nije sve klik-klik) - ak se odlucis javi mi se na PM mogu ti dati par savjeta da ti olaksam 60% stvari
3. Arch - zasuci rukave i citaj dokumentaciju (odlicna) ali se pripremi i na toksican community
ili...Windows 10 (hej ak dela stabilno koristis ono kaj mozes koristiti).
|
Imam volje, definitivno cu se poigrat (jer ionako instaliravam to na drugom nvmeu od "produkcijskog").
1. Probam bas zadnji dignut, mislim da je 19.10 zadnji stable, mada ima i sljedeci LTS 20.04 u nekom pre-beta stanju
2. A nisam ionako next-next-accept all-finish korisnik (pola vremena na poslu sam u konzoli na serveru), da jesam koristio bi OSX i dalje

3. Arch sam prvo htio dignut nakon sto sam s Ubuntuom pop.
Citiraj:
Autor Mihael
Windows 10+ WSL
+HyperV/vbox/vmware
|
Ja sam ti performance freak, kod mene ako ne leti (ili se nesto kreša) odma ove 3 dlake s glave ispadnu i najezim se. Zato mislim da se ne bih s virtualizacijom jos zeza, mada mi je to bila prva ideja, ali sam onda odustao jer mi je zelja "shareat" workload - kad sam doma radit na kompu, a za dio kad sam na putu ili kad nisam u gradu di mi je komp, onda da radim s nekog laptopa.
Citiraj:
Autor tomek@vz
GIT + Vbox - samo zato jer srednji klik misa zbilja pejsta ko na Linuxu 
|
Drzat virtualke za VirtualBox na gitu? Bas sam nedavno razmisljao - da se ne jebem s Insyncom (kojeg sam koristija za sync Google Drivea/OneDrivea), da si dignem GitLab instancu negdje (posto gitlab.com ima limit od 10gb po projektu), ali nisam siguran koliko bi mi disk spacea trebalo za syncat cca 50-100Gb podataka, pa sam onda dignuo Nextcloud i napravija symlinkove za .ssh folder (radi keyeva) i slicno.