View Single Post
Staro 14.04.2020., 20:54   #22
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ne. Star Teoretski novi kernel bi trebao pomoci ali...Ak imas volje i vremena se igrat s Linuxom:

1. Probaj zadnji dostupni Ubuntu koji nije LTS
2. Fedora (noviji paketi) al se pripremi da malo zasuces rukave (nije sve klik-klik) - ak se odlucis javi mi se na PM mogu ti dati par savjeta da ti olaksam 60% stvari
3. Arch - zasuci rukave i citaj dokumentaciju (odlicna) ali se pripremi i na toksican community

ili...Windows 10 (hej ak dela stabilno koristis ono kaj mozes koristiti).
Imam volje, definitivno cu se poigrat (jer ionako instaliravam to na drugom nvmeu od "produkcijskog").
1. Probam bas zadnji dignut, mislim da je 19.10 zadnji stable, mada ima i sljedeci LTS 20.04 u nekom pre-beta stanju
2. A nisam ionako next-next-accept all-finish korisnik (pola vremena na poslu sam u konzoli na serveru), da jesam koristio bi OSX i dalje
3. Arch sam prvo htio dignut nakon sto sam s Ubuntuom pop.

Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
Windows 10+ WSL
+HyperV/vbox/vmware
Ja sam ti performance freak, kod mene ako ne leti (ili se nesto kreša) odma ove 3 dlake s glave ispadnu i najezim se. Zato mislim da se ne bih s virtualizacijom jos zeza, mada mi je to bila prva ideja, ali sam onda odustao jer mi je zelja "shareat" workload - kad sam doma radit na kompu, a za dio kad sam na putu ili kad nisam u gradu di mi je komp, onda da radim s nekog laptopa.

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
GIT + Vbox - samo zato jer srednji klik misa zbilja pejsta ko na Linuxu
Drzat virtualke za VirtualBox na gitu? Bas sam nedavno razmisljao - da se ne jebem s Insyncom (kojeg sam koristija za sync Google Drivea/OneDrivea), da si dignem GitLab instancu negdje (posto gitlab.com ima limit od 10gb po projektu), ali nisam siguran koliko bi mi disk spacea trebalo za syncat cca 50-100Gb podataka, pa sam onda dignuo Nextcloud i napravija symlinkove za .ssh folder (radi keyeva) i slicno.