View Single Post
Staro 14.04.2020., 13:22   #3
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Još jedna Debian distra, šta reći.

https://distrowatch.com/table.php?distribution=sparky

Iskreno uvijek sam za veći izbor al od količine Linux distri mi se iskreno već se**. Nemoj me krivo shvatiti, nema ovo veze sad konkretno sa Sparky Linux distrom nego - distri je previše. Moj savjet ti je drži se većih distri sa provjerenom podrškom:

1. Ubuntu/Mint/Debian(testing) - za one koji žele komp koristiti a ne pol dana pokušavat skužit kako instalirat grafičke drivere i na kraju se pitat zašto su dobili crni ekran nakon reboota OS-a
2. Fedora/OpenSuse - za one malo avanturističkog duha kojima ne smeta malo zasukat rukave i nešto naučit pogotovo ako žele radit kao IT Admini
3. RedHat/CentOS/SLES/Debian(stable) - vidi 2. - tko želi postati Linux admin mora znati baratat ovim distrama. Ostalo je jednostavno prenestabilno za pravo serversko okruženje.
4. Arch/Gentoo - za mazohiste koji žele naučit kako svaki šrajf u Linux OS-u je gdje prišrafljen i kako ga jako treba stegnut

Sve što može jedna distra može i druga. Recimo igre - instaliraš wine, Steam, Lutris i deri. Za taj komp - Lubuntu bih ti preporučio ili Puppy Linux - uz 1GB RAM-a se nećeš usrećit i imat problema sa normalnim surfanjem. O igranju nema tu govora nažalost.
tomek@vz je offline   Reply With Quote