View Single Post
Staro 12.04.2020., 21:56   #4257
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Je, tako je i kod mene na P30 Pro bilo, u postavkama moraš promjeniti na SMS. Baš debilno...

Nego, danas sam se vratio nazad na S10e - nije P30p loš, ali pretežak i prevelik mi je za ugodno korištenje, a kamera je dobra ali ništa posebno bolja od S10e. Ima sam dosta problema da slikam jučer jedan detalj na amortizeru izbliza, nikako nije htio fokusirati dobro. Baterija je vrh pak, na 70% mi je završila dan (na S10e bude 30-40% uglavnom sa 3h SOT-a).
Moram priznati da nije ni standby nešto bolji nego na Samsungu, preko noći je pojela oko 5-6% što je slično kao i na Samsungu, tako da su te tvrdnje o battery drainu i boljoj optimizaciji Huaweija prazne priče.

Kamera je problematična u WB-u, tu mi je Samsung dosta bolji. Huawei često navrće na zelenu nijansu što mi se ne sviđa i WB mu je previše neutralan i klinički. Evo danas je vrime bilo za poželit, oko 18h zlatne boje sve, predivan dan, a P30p zasere sve sa svojim "ispravnim" tumačenjem WB-a.
https://photos.app.goo.gl/hSBgfsZBAZU35LRL7

Portrait mode iz nekog razloga dodatno zazeleni sliku što je full čudno. Imam par primjera okinutih istodobno - jedan portrait, drugi obični i portrait WB je zeleniji s puno gorim balansom boje nego obična fotografija.

Kvaliteta prednje kamere je ogavna, za 2019 flagship je sramotno.

Svidio mi se piezo ekran koji funkcionira kao zvučnik pa se nema što začepiti, ali opet nije ništa manji bezel nego na S10e koji ima klasični zvučnik pa shodno tome i stereo zvuk. Kad smo kod zvuka, S10e ima puno bolje zvučnike.

Genijalna stvar koja fali kod P30p, a S10e ima je AOD koji se aktivira samo kad se mob puni pa se odmah može viditi status baterije i vrijeme punjenja.

Ima par sitnica, pogotovo softverske prirode koji su na Samsungu puno bolji i postali su mi neizostavni, primjerice Samsung Notes widget koji se fantastično može uklopiti u home screen (transparentno), zatim ikonice kontakata u dialeru

Također, Samsung online backup mi je puno kompletniji i bolji od Huaweijevog, može backupirati i postavke aplikacija i 3rd party non-GApps aplikacije

Sve u svemu, dobar pokušaj ali (bar za mene) Samsung je još dosta ispoliraniji i bolje zaokružen mobitel.

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 13.04.2020. u 00:25.
Mar je offline   Reply With Quote