View Single Post
Staro 16.01.2006., 16:28   #12
iggyone
u borbi protiv sna
Moj komp

iggyone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
isprobao sam skoro pa sve: i dizati napon memoriji, i dignut napon proca na 1,7V,i napon chipseta...i nis... ali imam osjecaj da je i memorija ta koja me malo koci, jer apsolutno ne zeli raditi ni na jednoj drugoj latenciji osim na tvornickim postavkama, bez obzira dizao ja napon,ili ne.(cim nesto promijenim,komp se ne boota)

cim dignem mnozitelj veci od 9.5 bez obzira koliko povisio napon (iso sam do 1,7V) komp se nije htio bootati

Napon chipseta kolko sam skuzio stvarno ne utjece na nista, ma kako ga promijenio.

I nakon svakojakog testiranja imam osjecaj da stvarno dioda mjeri krivo...bez obzira na cooler.

Imam jedan problem. Kada nis ne radim, komp u idle-u se spusti na 33°C. (bar tako pokaze). Nakon ustekavanja USB2.0 sticka, (printer je cijelo vrijeme ustekan preko USB-a i to je ok) bez da ista radim, temperatura se sama digne za nekih desetak stupnjeva vise, tj 43°C. Tako da imam osjecaj da tek kad ustekam USB, dioda pocne ispravno pokazivati temperaturu.

Ili se varam, pa je moguce da u biti USB kontroler dolazi u konflikt sa diodom kad ustekam Flash uredjaj....Stvarno nisam pametan, pa neka mi netko pomogne,ali stvarno bi se dao kladiti da dioda pokazuje bar 5°C premalo.

AKO NETKO ZNA KAKO OVO OBJASNITI, BIO BIH JAKO ZAHVALAN!!

Nis. napravit cu eksperiment. Ostavit cu komp u idle-u i otvoriti kuciste, uzet toplomjer i probat ga gurnut u prorez coolera. Ako bude pokazivao vise od 33°C, znam na cem sam....
iggyone je offline   Reply With Quote