Još malo usporedbe:
P30P nije ni cigla nego brate mili bloketa, prosljedio sam ga prijatelju pa nek se on zafrkaje s reklamacijom - ovi iz Huawei servisa pametuju i uvjeravaju me da je to "normalno", a ne kuže se ništa u to, i to mi je "foto" firma koja se diči mobitelima s premium kamerama, a SZK nema blage veze o fotografiji.
Aperture (Portrait) mode je na S10e bolji - em su boje točnije (maloj ljubičasto/crvena majica je narančasto/crvena na Huaweiju dok je na Samsungu puno točnija nijansa), em je izdvajanje pozadine bolje - koji K služi ToF kamera na P30P, a S10e niti nema to...
Tonalni raspon, ekspozicija, fokus fotografija je daleko točniji i konzistentniji na S10e nego na P30P, kao i dinamički raspon (AutoHDR). Samsungov foto software je puno bolji od Huaweija i jedan od boljih općenito. Mislim da ovdje ljudi često previše pizdekaju po Samsungu po tom pitanju, a u samom vrhu su po tome.
Da ne govorim o hendlanju mobitela jednom rukom, S10e je milina po tom pitanju i stvarno jedan od najboljih mobitela trenutno na tržištu.
Uspoređiva sam i otvaranje aplikacija i sl, nema razlike, neki app se otvori djelić sekunde brže na Huaweiju, neki na Samsungu... zanemarivo skroz.
Čitljivost ekrana na suncu je slična, iako na "Vivid", Huawei ima previše plavu nijansu i dosta slabiju čitljivost nego Samsung, na "Basic" je manja razlika.
Na kraju je presudila upotrebljivost - S10e je puno ugodiniji za nošenje, korištenje jednom rukom je moguće, razlika u veličini ekrana mi je nebitna jer je ekran i na S10e dovoljno velik za sve što mi treba, razlika u širini ekrana je minimalna, s maskom (Liquid silicone sa Alija) S10e minimalno raste u gabaritima dok P30P kao i ostali "edge" modeli zahtjeva robusniju masku što mu dodatno povećava ionako pozamašne gabarite, zvučnici su bolji na S10e, punch hole kamera u biti manje smeta nego waterdrop notch itd...