Citiraj:
Autor John Creasy
ne kuzim bas redoslijed opisa problema.. kazes, stavio si drugi disk i windowsi su se podigli.. na tom disku su onda isto neki windowsi od drugog kompa ili?
ako si probao instalirati windowse na taj SSD i baci ti taj error, vuče mi da ti boot order nije dobro postavljen u BIOS-u pa to provjeri.. zatim dalje, pretpostavljam da instaliraš win 10.. oni su mnogo zajebani kad imaš više diskova u kompu, tj znaju boot stavit na neki drugi disk..
ugl, ištekaj sve diskove osim ssd-a, uđi u bios za svaki slučaj pogledat boot order (postavi ga na ssd).. metni usb s windowsima i probaj instalirati
|
Znači ovako, nakon što sam stavio novu matičnu i sve spojio, a na SSD-u su bili instalirani Windowsi, prilikom podizanja se javila greška. Prvo što sam tada napravio je bilo resetiranje BIOS-a, nakon čega se javila ista greška, a onda sam napravio upgrade BIOS-a, nakon čega se opet javila ista greška. Tada sam pokrenuo ponovnu instalaciju Windowsa 10 na taj SSD, pri čemu sam ga formatirao (nisu mi bitni podaci na njemu). Kod instalacije Windowsa matična je prepoznala SSD, kopirali su se na njega podaci s instalacijskog sticka i početak instalacije je išao normalno. Međutim, kad se restartalo računalo i Windowsi su se trebali pokrenuti s SSD-a, opet ista greška (prioriteti bootanja u BIOS-u su prije toga bili dobro postavljeni). Zatim sam uzeo taj SSD i napravio instalaciju Windowsa na drugom kompu, i na tom drugom kompu su se normalno instalirali i proradili (zaključak: SSD je ok). Nakon toga sam uzeo jedan drugi disk na kojem su Windowsi 10, stavio ga na svoju matičnu ploču i također je sve normalno radilo (zaključak: matična je ok). I SATA kabel je provjeren. Međutim, stavim taj SSD na svoju matičnu ploču i opet ista greška...
Na kraju sam napravio rebuild MBR-a na SSD-u, probao ponovno instalirati Windowse i opet isto - podaci se s instalacijskog sticka kopiraju na SSD, ali nakon restarta kompa opet ista greška.
Hvala vam svima na dosadašnjoj pomoći! Možda nakon ovog pojašnjenja imate još kakav prijedlog?