memorija mi radi na default naponu, tj u biosu pise da je to 2.6V, dok mi svi ostali programi u windowsima javljaju da radi na 2.7V tako da nisam ziher,ali uglavnom ja njen napon nisam dirao jer buduci da radi na nazivnom taktu,nekako mi to nema smisla.A mogao bi dici i njen napon, ali i to je pitanje za sebe, jer mi radi samo na default postavkama latencija,tj 2,5-3-3-8. I cim promijenim koji latenciju, sistem mi se odmah ne zeli dici. Istina, i s ovim postavkama postizem dobre rezultate upisivanja u memu i citanja (everest: citanje:3050; pisanje:1050)
no samo da napomenem, proc mi nikako ne moze probiti granicu od 2GHz. Tj ide on na 2GHz, ali samo na nizim FSB-ovima, onima ispod 190MHz. Istina, nisam povecavao napon chipseta,niti napon od proca nisam probao vise od 1,65V, a memoriju nisam niti dirao. No poanta je u tome da vec odmah nakon 2GHz "prime" ne prodje niti sekunde!!! Takodjer na vise od 2GHz mi se sam ugasio dok sam ga benchmarkao sa Sandrom...
Tako da vjerujem da ovaj moj primjerak nejde vise od 2GHz, no kako ga natjerat da radi na toj frekvenciji na 200FSB-a? Sto da napravim? Probat cu mu sa naponom otic na 1,675V, ali vjerujem da bi onda trebao povisiti i napon chipseta? Kolko sam shvatio, nikako mi se ne isplati ici na napon veci od 1,7V jer je to vec dosta opasno za sam proc?
PLZ savjet molim!