View Single Post
Staro 04.04.2020., 19:04   #1
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Laptop nakon shutdowna krene u boot dok je na AC

Predmetni laptop: Asus K53SV (cca 2011 godište)
BOS: v320 instalirana i zadnje dostupna https://www.asus.com/Laptops/K53SV/HelpDesk_BIOS/

Socijalni problem: Ja sam idiot koji se ne zna prestat natezat s trashy laptopima. Kao radiš čovjeku uslugu ovo ono, ali lijepo je Pacino kazao, usluga te ubije brže od metka.

Tehnički problem: Dok je laptop na punjaču, kada se napravi shutdown, lijepo se ugasi ali nakon nekoliko sekundi uredno se starta ponovno. Iskopčaš AC i shutdown postane shutdown.

Da eliminiram eventualni softwerski problem (iako ovo očito sa softwerom nikakve veze nema) probao sam istu radnju i iz safe moda te linuxa i par drugih bootabilnih alata. Svugdje ista priča.

Bonus 2: punjač nije original nego neki od HPa.

Novije verzije BIOSa nema, probao sam flashat istu tu ali EZ flash plače kako modified date nije noviji od instaliranog BIOSa. Duh. BIOS je extra basic tako da nema apsolutno nikakvih power related opcija. Ima opciju za UEFI boot, probao sam sa i bez i isto se ponaša.

Bonus: sleep ne radi kako spada. Laptop se uredno sputi (valjda, ne vidim nikakve crasheve) ali krene u boot nakon nekoliko sekundi i izleti mi advanced startup u kojem me obavještava kako je bilo problema prilikom posljednjeg gašenja blah blah. Mislio sam da možda neki driver zajebava, međutim nemam crash dumpa, nema ničeg relevantnog u event vieweru. Jedino pokazuje neke warninge od nečeg vezanog za bluetooth, BTHUSB.

Pretpostavljam da je ovo beznadežan slučaj, ali eto, muka voli društvo.

E da, puknuo sam i jedan mail Asus supportu, moža imaju neki BIOS ispod pulta.

Bonus 2: punjač nije original nego neki polu univerzalni od HPa.

Zadnje izmijenjeno od: mkey. 04.04.2020. u 19:27.
mkey je offline   Reply With Quote