Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.03.2020., 20:46   #48847
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
Ne bi bio ja ustrajan u tome da nisam 100% siguran. Ako ti tehnički istekne 02.03 vrijedi cijeli taj mjesec (znači samo tehnički, ne osiguranje, ne prometna, ne registracija). Hoće li tebe nakon toga murija kaznit? Vjerojatno hoće ali zbog isteka prometne i drugih navedenih stvari.

Možete Vas dvojca taljfljat koliko hoćete ali raspravljao sam sa više ljudi milion puta o tome i 2 frenda mi rade na tehničkom. I tehnički određuje jel je vozilo ispravno i koliko a ne murija. I ako je tehnički neispravno prilikom produženja reg. tehnički ti daje 14 dana rok da popraviš auto tj. možeš se vozit ali ako ti je prometna istekla zbog iste s tvari možeš pobrat kaznu.

Eto ako je tako još bolje. Ne može ti skinut pločice bez ponovnog tehničkog. I ne da mi se više raspravljat oko onoga što znam, isključem se.
Ta informacija, da je auto tehnicki ispravan do kraja mjeseca je apsolutno nebitna, iako je vjerojatno točna.

700 kn je kazna ako se upravlja vozilom kojem je istekla prometna, pa bilo ono tehnicki ispravno ili ne. Ako prometna vrijedi do 2.4.2020, 3.4.2020. je vozac vec u prekrsaju ako nije produzena valjanost prometne.
5000 do 15 000 kn je jos dodatno kazna ako automobil nije osiguran.