View Single Post
Staro 22.03.2020., 16:43   #39
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor kalu Pregled postova
Imaju imaju onu kao metalnu klik kvacicu ali tipa spojim jedan i ne ocitava disk, spojim drugi pa ga ocitava. Strasno

Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
..
Drugo, provjeri si sata kabele, probaj promjeniti kabele od diskova koji te zezaju.
Samo da javim da sam pred tjedan dana negdje radio slican prijelaz kao ti i komp radi bez ikakvih problema. Proces je isao ovako

1. Svoj stari SSD od 250GB sa windows instalacijom pretvorio u VM i virtual fileove kopirao na jedan od data diskova koji su u starom kompu

2. Sastavio novi AMD PC na x570 Taichi ploci sa 64GB Rama, instalirao nove win 10 pro na m.2 1TB disk

3. Nakon sto mi win 10 proradio bez ikakvih problema, prebacio diskove iz starog PCa : 3TB, 2TB, 500GB u novi PC uz novi dodatni 8TB disk shuckan iz WD myBooka. Znaci u sutu sve instalirano i spojeno dok je PC iskopcan.

4. Bootan win10 bez problema unutar 40sekundi, instalacija vmware workstationa 15, dodavanje VMa starog kompa i testiranje bootanja i rada unutar tog VMa.

5. Install vmware toolsa i kreiranje mreznog sharea da mogu kopirati sa VMa sve sta mi treba na hostu(novi komp win10)

Zasto ovo radim sa VMom? Jer se nakon par tjedana, mjeseci sjetim da sam imao nesto instalirano, kopirano na starom kompu i ovako to ne gubim. A vitalnih stvari se ionako sjetim odmah.

Bit ovog duzeg posta je cisto da ti kazem da si imao peh oko ovog transfera i to nema veze o platformi. Nazalost shit happens uvijek u nasem-IT poslu.

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk