View Single Post
Staro 17.03.2020., 13:32   #1847
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Isti kiki oko ne podržanog hardvera je kao i sa ne podrzanog os - a,
namjerno ću promijeniti socket a vi budale ćete staro baciti i kupiti novo a ja ću trljati ruke $$.
Ti si svjestan da tako svijet uglavnom funkcionira?

Mi cemo ulagati bezbroje novaca da Nikky moze gledati Kerumove izjave u 16k VR rezoluciji, ali naravno na Windowsima 98 i Pentiumu MMX da ne bi slucajno morao "mijenjati socket".

Ti cijelo vrijeme vrtis pricu, pogotovo oko OS-a, kao da te netko puskom i pistoljem tjera da a) koristis racunalo opcenito i b) koristis bas nesto specificno sto tvoja kombinacija hardvera i softvera podrzava.

I to mi bas nije jasno. Kada si kupio Windows 7 licenciju, bilo ti je jasno naznaceno do kada ce trajati razdoblje podrske. Slicna stvar je uglavnom dodatno zakonski regulirana vezano za hardver. Ne vidim poantu tvoje (krive i sulude) borbe protiv boljeg, ljepseg, brzeg i novijeg.

Ni ja nisam sretan s Windowsima 10 iz xyz razloga, pa sam se prebacio na Linux. Bu hu hu. Radi to sto zelim i kako trebam i 3 dana sam se "borio" s promjenama i nekim sitnicama koje mi nisu odgovarale jos od navika s W3.11. Pada li mi napamet apologetizirati Windowse 7 (koji su zaboravljen i pregazen OS i u 101 segmentu se ne mogu, ali niti ne trebaju, mjeriti s W10) iz svih krivih razloga zbog toga?

Citiraj:
O mantri modernog doba = mora biti zadnji hw / sw, ne treba uopće pričati.
To nije "mantra modernog doba", to je kako svijet funkcionira od pamtivjeka. Ili ajde, ako vec zelis striktno dokumentirano, od industrijske revolucije.

Citiraj:
Samo napomena, tema je stari hardware.
Lawrence Berkeley National Laboratory posjeduje mikroskop vrijedan nekoliko desetina milijuna dolara, koji ima rezoluciju manju od angstroma. Drugim rijecima, manje od atoma vodika. Koristeci taj mikroskop, ne bi mogao pronaci koliko me boli kurac za tu cinjenicu.

No kao sto rekoh jos prije, otisli smo u malu digresiju jedino iz razloga jer je Trekiju neko uvalj'o za ovu Novu godinu kalendar Jugotransporta iz '64. kojemu se dani poklapaju s 2020., pa ga je to skroz zbunilo.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote