Pošto izlazi P40, pravo je vrijeme za mini review P30P (
https://www.androidauthority.com/hua...review-968705/ ovdje je ok review također updatean sa verzijom koja ima Android 10, ostale na koje sam naišao imaju stari originalni Android 9)
Prije nego što sam odlučio što ću uzeti sam pročitao ovaj topic, samo par ljudi je imalo P30P ali nitko nije ništa konkretno napisao

Prvo sam htio Note9, pa Note10, pa sam shvatio da mi olovčica i ne treba pa sam spao na S10+ i P30P, na kraju se odlučio za potonji.
Trenutno je gore aktualni EMUI 10 sa Androidom 10. Kako stvari stoje, mob će dobiti i nadogradnju na Android 11, za dalje se ne zna.
Prvo minusi,
-kamera nema setting za 16:9 rezoluciju, shvaćam da je to obično cropanje ali opet fali. Glavna kamera okida 10 mpix slike 4:3 aspect ratia.
-u switchevima nema auto brightnessa
-switchevi se ne mogu povući svajpanjem prema dolje bilo gdje na ekranu nego isključivo preko gornjeg ruba, Xiaomi je ovo imao i fali mi. Pogotovo na velikom mobu
-fingerprint senzor je obični optički a ne ultrasonični i zeza ako je samo malo mokar prst npr. onda otključava recimo iz treće, što ide na živce. Ako je prst suh onda je ok.
-ukoliko je svjetlina fiksirana a ne na auto, mob i dalje lagano varira svjetlinu u određenim aplikacijama
-prima memorijske kartice ali huawei format (NM) koje su vrlo skupe, 128GB je oko 400 kuna.
-nema stereo zvučnike
Plusevi:
- iznimno brz (kog zanima, Antutu 8 410000 bodova, geekbench 5 je 707/2580, ssd bench read write sequential 850/200
- strašna baterija, u 2 dana korištenja došao na 6,5h SOT-a uz always on display, drugi dan navečer 25%. U jednom danu uz 5,5h SOT-a (potrošeno na browsanje, VLC, youtube, 9gag, google maps i 1h poziva)
baterija je ostala na 50% navečer (AoD ugašen)
-jako brz 40W punjač i 15W wireless punjenje
-kamera. Aperture mode, pro mode, wide kamera, obična u low lightu, periskopska je specijalno dobra za pravljenje igračke od moba. Jedina stvar koja mi je zapravo izazvala wow efekt, uz bateriju u manjoj mjeri
-OLED ekran
-magnetsko vibrirajući ekran umjesto zvučnika za slušalicu je jasniji i glasniji od običnog na prošlom mobu (Xiaomi Mix 2S)
-ir blaster i pripadajuća aplikacija
-notch koji se jedva primijećuje (za razliku od Mate 20 pro npr)
Sve u svemu, riječ je o mobu koji se ističe kamerom i baterijom, a ostalo radi manje više sve kao i ostali flagshipi (uz napomenu da nedostaju stereo zvučnici što ostali top modeli obično imaju)
Koga zanima, sampleovi kamere:
https://drive.google.com/open?id=1Y7...8K8bPCiAz9KuDN
Kad se koristila periskopska kamera obično je isti kadar prvo okinut sa widescreen kamerom, pa sa običnom pa 5x zoom, pa 10x zoom, pa 30x pa 50x (ova zadnja dva nisu baš nečemu naravno). Slike se mogu skinuti u full rezoluciji, wide kamera se može prepoznati po 20mpix, obična i periskopska po 10mpix-a.
Ako netko ima savjete kako kroz pro mode poboljšati kvalitetu, javite se.