View Single Post
Staro 12.03.2020., 20:10   #1
Maiden
Premium
Moj komp

Maiden's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
HP Omen 15-dc0030nr problem kod paljenja

Pozdrav ekipa, imam problem s laptopom. Radi se o HP Omen 15-dc0030nr modelu.

I7-8750h
16gb ddr4 2666
Gtx 1060 6gb
FullHD IPS ekran
Američka backlight tipkovnica

Dakle laptop je kupljen u Americi. Korišten oko godinu dana. Prijašnji korisnik tvrdi da je problem bio punjač jer radi na američku struju. Meni to nema smisla. Punjač je 200w 19.5V 10.3A.

Uglavnom simptomi su slijedeći. Laptop pali, svijetli tipka paljenja. Nema slike. Ne radi backlight. Nekad ako zatiltam ekran upali se backlight na ekranu, ali i dalje nema slike. Ista stvar se događa ako spojim eksterni ekran, međutim isto kao što se na 15,6 ekrabu ponekad upali backlight, tako se na eksternom monitoru ponekad prikaže Omen logo ali signal nestane kada bi trebao bootati u windowse. Ako se malo zafrkavam, palim gasim, nakon 10-15 puta laptop će upaliti i normalno bootati. Kada upali, laptop radi normalno, heaven benchmark odvrti bez problema, prime95 45 minuta bez problema, Apex legends sat vremena gaminga sve radi najnormalnije. Ujutro pokušam upaliti opet normalno radi. Popodne krenem upaliti i neće nikako. Opet treba pokušavati pola sata i uspije upaliti. Kada upali sve radnje najnormalnije radi. I tako u krug.
Inače primijetio sam da je I7-8750h prevruć procesor pogotovo u gamingu. Prime95 ne prelazi 75 stupnjeva, ali u gamingu apexa temperatura se penje na 100. Napravio sam task scheduler da pali Throttlestop na bootu koja smanjuje boost frekvenciju na 3000mhz. To dosta pomaže za stabilizaciju temperature i ona je onda oko 90-95 stupnjeva u gamingu.

Od stvari koje sam probao su zamjena termalne paste na MX-4, update biosa, izvadio bateriju i držao tipku paljenja 60 sekundi da se isprazni kapacitet, drugi punjač, drugi disk sa svježom instalacijom.

Sve mi smrdi na grafičku, ali me buni da kada laptop uspije upaliti onda najnormalnije radi. Nema nikakvih artefakata, heaven benchmark daje 117 FPS-a. Apex gaming na 90-140 FPS-a.
Nemam drugi ram za testirati, ali mem test na ovom ramu ne prikazuje grešku. GPU i CPU su na ploči i nema zamjene.

Imate li kakvu ideju?
Hvala!

Zadnje izmijenjeno od: Maiden. 12.03.2020. u 21:49.
Maiden je offline   Reply With Quote