Citiraj:
Autor Sn4k3
Da, micro-led je buducnost no zasad je jos debelo preskup, zato su navodno izmislili nesto povoljnije - mini-led dok mikro-led ne postane pristupacniji masama...
|
To mi je palo napamet prije par godina kad sam otkrio fald, zasto ne stave brdo malih RGB ledica iza LCD panela, tipa jedna na 10x10 piksela, i eto ti odlicnih crnih i odlicnih boja, a jedna ledica takva vjerojatno nije bas pretjerano skupa(0.001 $ po komadu, a oni imaju sigurno popusta na kolicinu)
EDIT: pa i nece neka cijena bit kazu 65 inchi 2000 dolara u us, oled je 2500$ usput sam nasao i razlog zasto ovo prije nije bilo hit :
Citiraj:
There's a limit to how many LEDs you can squeeze onto the back panel of a TV before energy drain, heat production and cost become severely limiting factors... .... As LED technology improves, they get more efficient. New tech, new manufacturing methods and other factors mean that the same amount of light is created using less energy, or more light using the same energy. New tech also allows for smaller LEDs.
|
EDIT#2:
https://www.smartson.hr/artikl/55886...led-android-tv :'(