Tražio sam zamjenu za stare PC zvučnike Genius sp-hf 500 mini (glossy piano black).
Još uvijek rade imaju dobru snagu 2x15W, ali želja mi je bila oduvijek imat 2.1 sistem.
Prije par dana otišao kupit Logitech Z533. Bili su zadnji izložbeni, pa je i cijena bila niža, no nakon montiranja na PC jedan satelit je imao oštećenje. Opna od zvučnika je bila udubljena (namjerno kako ljudi to rade sa prstima), pa sam tražio povrat novaca. U međuvremenu isprobao sam ih, i činili su se solidnima, iako je kvaliteta izrade za te novce mogla bit bolja. Na control padu se kuži škrtarenje za namještavanje jačine bassa, a i sami volume knob djeluje tako tako što se kvalitete tiče.
Isti dan sam otišao u drugi dućan i pronašao Z533 zapakirane, ali s obzirom da sam vidio i poslušao njihovu kvalitetu, shvatio sam da mi to nije dovoljna snaga i odlučio za kojih par 100 kuna više uzeti Logitech Z623.
Za 80W RMS jača snaga od Z533.
Kvaliteta izrade je odlična, sateliti za 20W jači od mojih prethodnih Genius i gore navedenih Z533, imaju zaštitnu mrežicu koja štiti zvučnik od ''bockanja'', sve komande na zvučniku. Nema control pada i manja je briga oko kablova.
Osjetljivost volume knoba je impresivna. Stvarno jedan moćan 2.1 sistem za te novce.
Subwoofer je priča za sebe..
Čitao sam druge teme koje se tiču Logitech Z533 zvučnika i slažem se da je njihov subwoofer napravljen da ima neki omjer do srednjih tonova, ne pretjerano duboke.
Sve u svemu zadovoljan kupnjom.
Za provjeru snage samog woofera koristio sam ovu stvar:
https://www.youtube.com/watch?v=rnSA88FXZmo
Tko hoće kvalitetne zvučnike za PC sa jakim subwooferom, preporučam Logitech Z623.