View Single Post
Staro 09.03.2020., 22:44   #32
kalu
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Kao netko tko 20god+ radi s poslovnim računalima i HP/Dell/Lenovo/Supermicro serverima, reći ću ti da naši složenci doma i jesu pizdarije kao i naši BIOSi. Kad vidiš tko kupuje ta računala, jednom IT profesionalcu je sve jasno i ništa čudno pogotovo kad to možeš svaki dan usporediti sa poslovnim i profi radnim stanicama.

Ja bi dao ruku u vatru da si nehotično ili eksperimentirajući stisnuo nešto što nisi trebao i obrisao particijske tablice sa starih diskova. Čisto sumnjam da ti je driver, OS ili UEFI to učinio. To se jednostavno ne događa.
Sta sam to nehoticno stisnuo?

Nisam bas neki plain Joe prosjecni korisnik i ovaj sam postupak napravio puno puta jer sam se i sam prije bavio slicnim. Kako to nisam radio vec par godina, obratio sam se ovdje za updated help.

Na kraju sam nasao svoj stari hirens boot 15.2 cd jer mi stari komp nije loadao puppy linux sa usba, loadao onaj njegov parted magic na linux platformi i sa TESTDISKom na njemu analizirao particije i odmah nasao podatke i upravo kopiram jedan po jedan iako bi mogao vratiti particijske tablice s njim i odmah bi se sve vratilo, ali ne radim to bas zato sto sam pazljiv.
Otkrio sam i da svaki disk particiju ima kao boot particiju sto nema nikakve logike i ja to nisam sigurno napravio.
Ono sto sam isto otkrio je to da od 4 sata kabela koje sam dobio sa novom plocom, dva ne rade ako ih minimalno nagnes u stranu.
Zamisli kakve su to jebene stvari