View Single Post
Staro 09.03.2020., 19:08   #1804
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Kolega što rudari zlato pokupio na otpadu. Naučio sam ga da prije rudarenja prvo pokaže meni sav hardver
Koliko bi se, realno, moglo dobiti za tu ploču i proc?
Teško je ocijeniti, sve ovisi o (tvojoj) lokaciji i potražnji. Ali recimo 150-200-ak kn za ploču i eventualno 100-ak kn za procesor. Sve zajedno nekih 300kn, više-manje.

Naravno, ako ima veće potražnje za Slot A garniturom, moguće je ostvariti i veće iznose.

PS
Znam da me neki budu "razapeli" zbog ove izjave, ali stvarno ne razumijem te samoprozvane lovce na zlato, koji uništavaju legendardni hardver zbog 0,001mg zlata (na čiju reciklažu potroše litre i litre opasnih kemikalija). Toliko je Pentiuma Pro stradalo od takvih pojedinaca, svi se žele obogatiti preko noći, pa lome i drobe sve što im padne pod ruku

Edit
Gledam cijene na eBay-u, i stvarno ima svega... Slot A se nudi po cijenama od $166 (1,088kn) pa sve do $30 (200kn), ali većina tih manjih iznosa su aukcije, gdje cijena može (ali ne mora) ići gore. Situacija sa Slot 1 je donekle slična, ali vrijedi manje od Slot A izvedbe. Primarno iz razloga što su se Intelove ploče puno više kupovale, i (zbog tog razloga) ih danas ima više. Ali kao što sam rekao, ni Slot 1 ne zaostaje puno, i cijene su se u zadnjih par godina utrostručile.

Vidio sam slučaj krajem prošle godine na drugom forumu, kolega iz Australije je poželio sastaviti Slot 1 mašinu, i otišao na elektro otpad da si kupi ploču-dvije. Međutim ništa nije pronašao - a ako je vjerovati onome što je napisao, nije ju uspio pronaći nigdje drugje, pa je na kraju nešto izmoljakao od drugog forumaša i dobio ono što je želio. Ali to i ne čudi previše, sljedeći na redu je definitivno S370, osim ako već nije.

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 09.03.2020. u 19:23.
  Reply With Quote