View Single Post
Staro 08.03.2020., 14:27   #23
kalu
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2003
Update:
Prvo OGROMNO HVALA svima koji se trude svojim savjetima pomoci!

Samo prvo ide objasnjenje:
Stari komp - ssd 250 GB samsung evo 840 na kom su windowsi - hdd 500 gb pun podataka - hdd od 3 TB pun podataka
Novi komp - 2x 1 tb samsung nvme (na prvom su na m.2a SAMO windowsi) - hdd 4 TB prazan

Dakle jucer sam cijeli dan preko usb docka na laptop od frenda pokusavao otvoriti taj ssd OD 250 jer ako cu ici pokusati repair windowsa onda cu vjv izgubiti te podatke. Ne znam ni sam sta smo sve pokusali, ali valjda neki uninstall drivera pa install i disk se pojavio. Onda se jaaaako sporo sa tog diska na laptop kopiralo 50 bitnih gigi.

Ova druga dva diska se kad ih spojimo na dock pojavljuju odmah i normalno ali kao unallocated space. To valjda onda treba recoveraty sa nekim od softwarea a svi kazu da to nije problem ako disk nije formatiran ili dirano ista po njemu.
Stovise, na ovom od 3 TB koji nije imao particije, disk manager pokaze zauzeti prostor kao jednu unallocated particiju, a prazni ostatak kao drugu. Ili radi sto je i user iznad napisao jer taj drugi disk od 500 GB ima dvije particije

Probat cu dakle sad na starom kompu spojit sve pa sa live linuxom pa probat ocitat diskove i onda recovery windowsa pa cemo vidjeti. Ako ih nista od toga “ne vidi” onda mi preostaje partition recovery.

NOVI KOMP: On je sad skroz prazan, ali cak i kad iskopcam sve i pustim samo te NVMe njegov bios loading traje po 30 min i onda se pojavi neki repair i loadaju windowsi.
Ja sam na njemu, kako nisu radili stari diskovi, updateao bios na zadnju verziju i instaliravao drivere sa onim nekim driver update programom jer sam mislio da su to stari diskovi na ahci novom i da im mozda fali druver.
Tako da cu sad vratiti BIOS sa F11 verzije na F3 (ploca je gigabyte aorus ultra x570) i reinstalirati windowse na cisto.

Stvarno sam razocaran i plocom i AMDom ako je to sve uzrokovano tim chipsetom. Do sada sam uvijek bio na Intelu i ovakve stvari su se cinile bas kao sasvim logicne. Instaliras windowse na cisto da se nesto ne zajebe i onda spojis normalno diskove.