View Single Post
Staro 03.03.2020., 15:36   #1732
Staromodan
Premium

Datum registracije: Nov 2012
Napisat cu svoja iskustva, ako nekome nekad bude trebalo. Hrdju sam cistio smirgl papirom (jaca ostecenja zaobljenom turpijom). "Lux kvaliteta" se brzo rulio iako sam uzeo onaj na tkanini, pa sam slijedeci put uzeo najjeftiniji od drugog proizvodjaca, koji je bio puno bolji. Ovisno o tome kakav je materijal i koliko ima za cistiti, prvo sam presao s grubim, a onda s finijim papirom. To sam radio rucno. Nakon ciscenja razrjedjivacem, hrdja se jos vise sirila, pa to izbjegavam. Probao sam farbati sprejom, ali boja bolje prianja kada se to radi kistom, iako ne izgleda "profesionalno". Nemam vise kompresor, ali koliko se sjecam, tada su bili najbolji rezultati. Povrsine koje nije trebalo farbati sam stitio obicnim papirom. Trebalo mi je krace vrijeme dok sam se uhodao sa sprejanjem, slicno kao i kod farbanja kistom gdje treba odrediti gustocu boje i debljinu sloja. Stekao sam dojam da su brzo i sporo-susece farbe iste kvalitete, tj. lako se skidaju, isto kao i sprejano. A mozda sam samo potrefio kupiti los proizvod.
Staromodan je offline   Reply With Quote