View Single Post
Staro 25.02.2020., 14:40   #149
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Eh, da je to tako jednostano, po pe_esu naravno da nebi pitao.

Usporedbe tih "privatnih" adresa sa neta ni jednom mi nije dalo tocnu informaciju. Svi ti popisi "privatnih" IP adresa na netu nikad ne stimaju sa mojom IP adresom za koju znam da je u NAT-u.

Imao sam 4G internet 3 godine kod raznih provajdera od A1 preko Tele2 do HT Mobile i jedino na Tele2 nikad nisam bio iza NAT-a. Na HT mobile uvjek privatna adresa koja nikad nije bila na internetskim popisima raznoraznih privatnih adresnih "range-a".

Jedan od testova koji mi je uvjek palio, jer ne koristim Port Forward, je spajanje na jedan jako posjecen torrent search servis (https://rarbgmirror.org/torrents.php). Ako se spojim bez "captcha" direktno na stranicu znam da imam javnu IP adresu. Ako prvo otvori "captcha" link, onda sam (skoro) sigurno iza NAT-a jer se puno ljudi s istiom IP adresom spaja na tu stranicu, pa slijedi provjera.

E sad, otkad imam tal Speeport Plus, na novo spojenoj optici, 5 dana se nakon dobijanja nove IP adrese spajao na javnu, ali pred dva dana to nije bilo tako jer mi se stalno pri otvaranju test linka otvarao "captcha" link, iako IP adresa koju sam tada imao nije bila ni u jednom range-u privatnih adresa koje nadjem na internetu.

Stoga moje laicko pitanje
Prezime je offline   Reply With Quote