View Single Post
Staro 25.02.2020., 07:48   #1642
adaksinjo
Premium
Moj komp
 
adaksinjo's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Virje
Postovi: 581
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Dakle sve ima svoje, reci generalno da kondezacijski je prava stvar i da je kuca "kriva", ne moze biti ispravno.
sve ima svoju namjenu, a kondenzacijski plinski bojler nije namjenjen za starogradnju koja posvuda ima toplinske mostove i tu si u pravu. prvenstveno sam se referirao na ovo:

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
no prije bahtog zakljucivanja da je nesto pogresno i da je kondezacijski kralj medju bojlerima valja definirati i vidjeti uvjete u koje isti dolazi jer usteda na racunima za grijanje ne vrijedi puno ako ce kroz xy godina napraviti vece troskove za sanaciju kuce.
iz konteksta nisam shvatio da misliš na starogradnju bez izolacije i ništa u mojem odgovoru nije bilo bahato, nego sam se referirao na ovu tvoju izjavu koja, ako se slažeš, ne stoji, osim ako je kuća stvarno vila propuh. ispada da si ti zaključio da kondenzacijski ne valja, barem si to napisao, ali ok, izvučeno je iz konteksta.

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Ako je vani -10 ili -15 kako je bilo prije 2 godine onda ni taj kondezacijski nema sanse da da sa 55C zagrije posteno kucu.
fasada i nova stolarija na starogradnji redovito donesu probleme s vlagom i tu si u pravu, ali u takvoj kući bih radije češće prozračivao ili koristio odvlaživač prostora, nego živio bez ikakve izolacije i plaćao veće račune da mi se snijeg s krova i oko kuće prije otopi jer to je doslovno bacanje novaca, ali ako tebe veseli, držim fige da čim prije napada 30cm
adaksinjo je offline   Reply With Quote