View Single Post
Staro 21.02.2020., 13:21   #1
vladjan1901
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
win server pomoć

Ovako, na komp WIN 10 sam stavio 2 usera + admin, instalirao dyndns, useri se spajaju preko remote desktop i rade u knjigovodstvenom programu. Sve dobro radi. naravno samo 1 user može raditi na računalu jer je računalo win 10 koji glumi server. I to je srž problema oko kojeg trebam pomoć. Zasad ta 2 usera rade dogovorno, ali to će se morati promjeniti.

E sad, svakako planiramo staviti pravi win server, gdje bi konfigurirao usere za rad u knjig. programu u isto vrijeme. Knjig. program to omogućuje i nije problem.

Ja bi probao to sam napraviti, pa trebam savjet oko konfiguracije i testiranja. Dakle trebam server za spajanje 2 usera na knjigovodstveni program i to je to, ništa više za sad.

1. Koju verziju WIN servera trebam kupiti za 2 korisnika da mogu raditi u isto vrijeme, u to se ne kužim baš, nebi htio kupiti nešto što mi ne trebe ili preplatiti.
2. imam hp Intel I3 treća generacija koji sada glumi server, dali moram kupiti neko novo računalo ili bi mogao na tom istom?
3. Ako je staro dovoljno dobro za to što meni treba, kako ću testirati to što želim napraviti, ima li neka besplatna verzija WINservera koju mogu nakačiti na virtualnu machinu na nekom računalu za isprobavanje.
4. Ako ide novo računalo? što mi je dovoljno za to što trebam?

Imam nekog znanja i knjige za konfiguraciju servera, pa bi volio probati to sam napraviti, bez da plaćam nekoga. Uglavnom kupim komp ako treba i winserver, pa zovem nekoga, ako ne uspijem iskonfigurirati, no svakako bi htio probati sam.

Hvala.
vladjan1901 je offline   Reply With Quote