View Single Post
Staro 21.02.2020., 07:35   #973
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Ah, nisam videl

S obzirom da se problem događa na više kompova bez obzira na komponente, rekao bih da je problem negdje u mreži i mrežnoj opremi. Ne sjećam se kad sam trebao na bilo kojem od kompova na Win10 neš dodatno podešavati mrežu i NIC-ove, osim DNS-a i IP adresa. Prilično je stabilno to sve ovih dana.

Idem malo brainstormati:

* Upgrejd sa Win7 nije problem jer i sa clean installom se događa ista stvar.
* Nema veze sa driverima i NIC-ovima jer se događa na prevelikom broju kompova istovremeno.
* Konekcija puca do 5 puta dnevno, znači nije učestalo, ali dovoljno da se uoči.
* Nikky i win10 smetje, totalno neočekivano
* Problem se događa u firmi

Ovak, ono kaj bih još ja probao:
- clean install zadnje verzije Win10 (1909), i ostaviti sve apsolutno defaultno. Bez instalacija drivera sa CD-a koji je došao s matičnom, skidanje drivera sa službene stranice, nekorištenje gluposti tipa one win10 skripte... Čak i bez instalacije aplikacija bilo kakve vrste, osim možda browsera.
- spojiti komp na neku drugu mrežu, preferirano na nekoj drugoj lokaciji
- instalirati win7 na neki od kompova koji podržavaju tak stari OS i vidjeti da li je problem uistinu nepostojeći na njemu
- provjeriti Reliability history ima li kakvih grešaka tamo navedenih
- provjeriti Event Viewer, pod System kategorijom, te pogledati Error/Warning/Critical evente
- spojiti komp u drugu strujnu letvu/utičnicu. Kaj, ak se rade očajničke provjere onda se i ovo računa
- Postaviti DNS na 1.1.1.1 (sekundardni na 1.0.0.1), podesiti statičnu IP adresu
- Rebootnuti switcheve i routere u mreži, visok uptime + temperature + prašina može biti problem
- Kak ti je složen DHCP lease na DHCP serveru?
- koji antivirus/antimalware koristiš, i zašto ne Defender?

Uglavnom, OS nije sigurno.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote