View Single Post
Staro 16.02.2020., 11:40   #339
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ako hoćeš maintenence free, trebaš prijeći na zračno.

Ja sam imao vodenih i pravih vodenih i svašta, ali za neke uporabe, tipa ovo tvoje ja bi prešao na full zračno. Možda koji stupanj veće temp, ali funkcioniranje bez obaveze.
Imao sam vodenih od Corsaira i po 5+ godina (H50 i H100 nikavih problema, i H60 sam imao 2 komada nekih 3 godine dok nisma prodao 4790K Render Slaveove i to je isto sve ok) bez ikakvog odrzavanja (sem periodicnog usisavanja cjelog kucista ali to je normala).

Zracno nemoze, trebam puno prostora za graficke i extendere oko CPUa i PCI-E socketa tako da bi mi zracni cooler zablokirao sav prostor i nebi mogo provuci 16x--16x shielded kabele tuda.

Znaci ja ne govorim o nikakvim "obavezama" odrzavnja nego o tome da su crkle pumpe unutar 4-5 mjeseci a to nije bas normalno za nesto sto ima 5 godina garancije tako da ili im je kvaliteta drastinco pala ili sam nevjerojatni baksuz da od 3 kupljena u isto vrijeme meni crknu 2 tako brzo plus onaj cetvrti koji je procurio ali nakon garancije. Ova dva zadnja sam zapakirao i vratio na RMA a ventovi jos nisu ni prasnjavi, onda znas kolko se "naradilo" .