Citiraj:
Autor Mladenxy
frajer dođe do potezne mine i počne se usiljeno tresti tak da mu idu šmrklji iz nosa...ne kažem da ja ne bi umro od straha ali izgledalo je smiješno
|
Ne trese se on od potezne, nece ti potezna nista dokle god zica ne izvuce stiflu, kariku tj. u ovisnosti kakva je mina.
Tresao se od nagazne koje se stavljaju u 99% slucajeva u cjeloj duzini zice od potezne
mine radi toga ako vec "osjetis" na hlacama dolje zicu i krenes nazad,
ne stignes daleko. Tenkovska mina se isto stiti malim nagaznim minama. Isto tako ispred Mruda se na 15-20m stavljaju nagazne mine kako bi stigao
aktivirati isti taj Mrud jer nije bas da žabicu/bateriju nosakas u djepu, vezana je zicom za Mrud i pri ruci ti je no dok ti vidis pa skocis to aktivirati vec te strese rafal mozda a ako rokne nagazna ni ne gledas nego odmah aktiviras i imas
velike sanse da prezivis jer je onesposobljen ne samo onaj tko je stao na nagaznu nego i svi oko njega su zalegli a ako su zalegli onda
tebe manje vide. Smrklji izadju kad organzam blokira, ukoci se, netko se usere doslovce a netko nista.
Nije ti realno jer nisi dozivio, i
bolje da ne dozivis i vidis samo na filmu. Hebiga, ja sam pisao u minskom polju, vlasitom nasem. Stislo oko 4 ujutro i necu u zemunici pisat, osa van i desno 5m nekih. Izasao kolega i vice hebote kud si otisao ?
Nisam se ni ispisao, proslo me

Do pola 6 sam cucao na tom mjestu, kleknio i ne mrdaj dok se nije razdanilo. Kada se razdanilo oni u zemunicu a ja onako
od oka laganini nazad "po tragovima" jer u Kasickom zaledju bas ne raste neka
visoka trava ko kod nas u Slavoniji, kamenjah hebote, prodje tenk pa se ne vidi
Ja mogu samo za seriju reci s obzirom da sam i bio godinu dana na tom terenu, da je poprilicno realisticna, neki su kenjkali o uniformama i prslucima ali mi smo takve prsluke i unifome imali vec 92/93 ( gardijske brigade ) a R brigade su bile istina
slabije opremljene. Takodjer mjesoviti sastav te grupe u vidu dalmatinac, pureger itd... zbilja odgovara tom vremenu jer i mi smo zbilja imali "svega i svacega" u postrojbi. Sama prica tj. svrha tog lutanja je takodjer realisticna i to se desavalo u vidu
da recimo znalo se skupit 4-5 ljudi pa malo "lurkati" po terenu iza linija, jednom se moj zapovjednik voda vratio sa sacmom u guzici, 3 kuglice mu izvadili i vratio se isti dan no imali smo materijala za zajebavanje 2 tjedna svaki put kad bi isa kenjat.